top of page

Tryllefløjten

"...bragende vellykket og børnevenligt."

- Børneteateravisen

Tryllefløjten af Wolfgang Amadeus Mozart er en af verdens mest kendte operaforestillinger - og med god grund! 
Musikken er fantastisk. Historien er eventyrlig og humoristisk, men rummer alligevel store spørgsmål som kærlighed, forældre-barn konflikt, magi, løgn, moral og adskillelse.

I vores udgave af tryllefløjten har vi fokuseret på tre temaer: Mor/datter forholdet mellem Nattens Dronning og Pamina, Tamino og Papagenos søgen efter kærlighed og moralen om ikke at tage æren for noget man ikke har gjort.

Handlingen er kort fortalt:
Prinsesønnen Tamino er blevet angrebet af en giftig slange og kæmper bravt for at komme fri. Tamino når at besvime af sine anstrengelser, men Nattens Dronning kommer ham til undsætning. Papageno, en frejdig fuglefænger, kommer forbi og tager æren for at have reddet Tamino. Som straf herfor får Papageno en hængelås for sin mund, indtil han har lært ikke at lyve.
Imellemtiden har Nattens Dronning og hendes datter Pamina haft et skænderi og Pamina har fået husarrest. Hun flygter fra husarresten, men bliver indfanget af den modbydelige Monostatos, der bortfører hende til sin fangekælder.
Nattens Dronning beder Tamino om hjælp til at befri Pamina og giver ham en trylle-fløjte, der skal hjælpe ham på hans færd. Nattens Dronning bliver bekymret for om Pamino kan klare opgaven alene og sender også Papageno afsted. Papageno får da muligheden for at vise sit værd og blive befriet for sin hængelås.
Både Tamino og Papageno er blevet lovet en dejlig kæreste, hvis de klarer opgaven.......

bottom of page